Zoeken

Algemeen

Wat is het NIE-nummer en waar heb ik het voor nodig?

Het NIE-nummer is een identificatienummer voor buitenlanders in Spanje. Het is noodzakelijk om enkele zaken in Spanje te kunnen regelen, zoals het kopen van een woning, het aangaan van een hypothecaire lening en een vermelding in het eigendomsregister. Ook voor het openen van een bankrekening en het kopen van een auto heb je dit persoonlijk nummer nodig.

Een NIE (Numero de Identificacion de Extranjeros) kan vergeleken worden met het burgerservicenummer zoals we dat in Nederland/België hebben. Zowel residenten als niet-residenten moeten dit nummer hebben.
Deze kun je op verschillende manieren aanvragen. Het zelf aanvragen van een NIE is mogelijk. Dit kan bij een politiebureau met een afdeling voor buitenlanders. Het is belangrijk om vooraf een afspraak te maken.
Er zijn ook verschillende partijen die de NIE voor u kunnen aanvragen. Wanneer u een huis koopt in Spanje, is het gemakkelijk om dit door uw advocaat of gestor te laten doen.
U kunt deze ook aanvragen via het consulaat van het land waarin u woont.

Moet ik een Spaanse bankrekening hebben?

Je bent niet meer verplicht om een bankrekening te openen in Spanje omwille van het feit dat er kan gedomicilieerd  worden van de buitenlandse bankrekening. 
Echter wordt dit niet door elk bedrijf aanvaard.

Moet ik een brandverzekering afsluiten?

Best neem je ook in Spanje een brandverzekering voor je eigendom. 
Het maakt eigenlijk geen verschil uit waar uw onroerend goed is gelegen, een brandgevaar is er altijd dus zorg ervoor dat ook uw ‘second home’ juist en goed verzekerd is.

Plaça La Figuera, 5 Local 18
03140
Guardamar del Segura (Alicante)

© Ancia Real Estate - Key Holding, Sl 2024

Algemene voorwaarden