Zoeken

Murcia en Costa Cálida

Los Alcázares

Los Alcázares is een prachtig kuststadje gelegen aan de Mar Menor in de regio Murcia, Spanje. Het staat bekend om zijn uitgestrekte stranden, ondiepe wateren en aangename klimaat, waardoor het een populaire bestemming is voor strandliefhebbers en watersporters. De lange promenade langs de kust biedt tal van restaurants, bars en winkels, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke gerechten en ontspannen sfeer.

Los Alcázares heeft ook een rijke geschiedenis, met overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals de thermale baden van La Encarnación. Bovendien organiseert de stad regelmatig culturele evenementen en festivals, zoals het jaarlijkse Mar Menor Jazz Festival.

Met zijn prachtige stranden, levendige sfeer en historische charme is Los Alcázares een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie aan de Spaanse kust.

e1bfd401-4fae-4cf8-9525-041dbac9f26e.jpgg_z8htvug6nm7cbgoxyaq4.jpg8fc26be5-e0b6-4b1f-a595-099f64793ff0.jpg


San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar is een charmante kustplaats gelegen aan de Mar Menor in de regio Murcia, aan de zuidoostelijke kust van Spanje.

Het staat bekend om zijn prachtige stranden, zoutmeren en natuurreservaten, waardoor het een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers en strandgangers. Het natuurpark Las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar is een paradijs voor vogelliefhebbers, met een overvloed aan inheemse en migrerende vogelsoorten.

De modderbaden van Lo Pagán zijn een andere populaire attractie, bekend om hun therapeutische eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Daarnaast heeft San Pedro del Pinatar een levendige jachthaven, een bruisende boulevard en een scala aan winkels, restaurants en bars.

Met zijn unieke natuurlijke omgeving, ontspannen sfeer en diverse recreatieve mogelijkheden, is San Pedro del Pinatar de perfecte bestemming voor een ontspannen vakantie aan de Spaanse kust.

2a2f77fa-e1f0-48e4-ac34-7a627c78aa52.jpg9f026a8e-9fdb-4ab5-82ef-7c672ad1f3fd.jpg2030eb98-fc48-4705-8e96-d360873bb443.jpg


Murcia

Murcia is zowel een stad als een regio in het zuidoosten van Spanje. Als stad is Murcia de hoofdstad van de gelijknamige regio en heeft het een rijke geschiedenis die teruggaat tot de islamitische overheersing van het Iberisch schiereiland. Het staat bekend om zijn prachtige historische architectuur, waaronder de kathedraal van Murcia, die een mix van gotische, barokke en renaissancistische invloeden vertoont.

De regio Murcia staat bekend om zijn vruchtbare agrarische grond en produceert veel groenten en fruit die worden geëxporteerd naar andere delen van Spanje en Europa. Het heeft ook een prachtige kustlijn met populaire badplaatsen zoals La Manga del Mar Menor en de Mar Menor lagune, die bekend staat om zijn ondiepe wateren en modderbaden die gezondheidsvoordelen zouden hebben.

Murcia is ook de thuisbasis van de universiteit van Murcia, waardoor het een levendige studentenstad is met een bruisend cultureel leven, inclusief festivals, kunsttentoonstellingen en gastronomische evenementen. De regio staat ook bekend om zijn traditionele gerechten, zoals de beroemde "zarangollo" en "pastel de carne murciano".

d898d713-d964-4809-a353-e15159aa8abf.jpga7120287-eae9-4d94-a20c-8abd04e64d76.jpg888a8493-df17-410f-a6a2-2a56a36508f4.jpg


Cabo de Palos

Cabo de Palos is een pittoresk kustplaatsje gelegen aan de zuidoostelijke kust van Spanje, in de regio Murcia. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige vuurtoren en de adembenemende kustlijn.

De vuurtoren van Cabo de Palos is een iconisch herkenningspunt en staat op een rotsachtig schiereiland dat uitsteekt in de Middellandse Zee. Vanaf hier hebben bezoekers een panoramisch uitzicht over de oceaan en de ruige kustlijn.

Naast de vuurtoren staat Cabo de Palos ook bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Het gebied rondom de kaap staat bekend als een van de beste duikplekken in de regio, met een overvloed aan mariene flora en fauna, waaronder kleurrijke koraalriffen en diverse vissoorten.

Het dorpje zelf heeft een ontspannen sfeer, met smalle straatjes, traditionele vissershuisjes en gezellige restaurants waar bezoekers kunnen genieten van verse visgerechten en lokale specialiteiten. Cabo de Palos is een populaire bestemming voor zowel duikers als vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid langs de Spaanse kust.

b5cdd4d8-50b6-4ce3-a189-477cded95a41.jpg4031aa94-f8dd-4798-a253-ac88e17d6ed5.jpg93a3d6f8-cfb5-462c-8734-f55350073aeb.jpg


Torre Pacheco

Torre Pacheco is een charmante stad gelegen in de regio Murcia, in het zuidoosten van Spanje. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse overheersing en biedt een mix van historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en moderne voorzieningen.De stad staat bekend om zijn traditionele architectuur, met smalle straatjes, witgekalkte gebouwen en pleinen waar lokale bewoners samenkomen. De kerk van Nuestra Señora del Rosario en de toren van Roldán zijn prominente historische bezienswaardigheden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Torre Pacheco is gunstig gelegen nabij de Mar Menor, een spectaculaire lagune met ondiep water en zandstranden, perfect voor zwemmen, zonnebaden en watersporten. Daarnaast biedt de omgeving verschillende golfbanen van wereldklasse, waardoor het een populaire bestemming is voor golfliefhebbers.

De lokale keuken is een hoogtepunt voor bezoekers, met heerlijke gerechten zoals caldero (een vis- en rijstgerecht) en paparajotes (gefrituurde citroenbladeren met suiker).Het hele jaar door worden er verschillende festivals en evenementen georganiseerd, waaronder de Fiesta de la Virgen del Rosario in oktober, met kleurrijke optochten.

kaart-torre-pacheco.jpgmolen-torre-pacheco.jpgview-torre-pacheco.jpg

Plaça La Figuera, 5 Local 18
03140
Guardamar del Segura (Alicante)

© Ancia Real Estate - Key Holding, Sl 2024

Algemene voorwaarden